De magie van Ferrari

Ik heb mijn Ferrari weldegelijk gekocht om mee te rijden, maar voor een ferrari moet je meer respect hebben. Een ritje in een ferrari moet in mijn beleving bijzonder zijn en blijven.

Ik heb zelf met auto’s gereden die overeen komen met de rijeigenschappen van een RS 4. Dit type auto is snel, maar je beleeft een heel ander soort emotie. De rijeigenschappen van dit type auto zijn zo perfect dat je geen beleving meer voelt!( ABS, stuurbekrachtiging, ESP) Er is dus meer nodig om mij te doen watertanden!

Een Ferrari is qua beleving echt super bijzonder. Van binnen is een 348 net een kart, maar zo rijd de auto ook. Het geluid van een Ferrari is echt super! Zodra de motor boven de 4000 toeren komt begint hij te zingen, maar dan zijn er nog een kleine 4000 toren te gaan! Bij lage snelheid is de besturing zwaar en traag, maar die wordt gevoelig en precies wanneer het wat harder gaat. Dan bestaat er geen groter plezier dan met een 348 door enkele snelle bochten te stomen. De informatie die de auto aan de bestuurder geeft is echt een super beleving! (persoon, auto, weg worden één) Een aanvankelijk licht onderstuur vergt slechts een schopje op het gaspedaal en de auto wordt heel voelbaar en progressief overstuurd. Het klassieke recept voor rijden met hoge snelheden.(hia ihaahaaa)

De reactie die jij geeft wordt door veel mensen gemaakt die van perfectie houden. Ik geef ook veel om perfectie, maar nog meer om emotie! Ik ben dan ook van mening dat beiden auto’s niet met elkaar te vergelijken zijn. Een RS 4 is echt een super auto voor dagelijks gebruik en hobby. Een ferrari is gemaakt om op een zaterdagavond alle tunnels in de omgeving te zien!

De magie van Ferrari blijkt wel als een kind van 4 a 5 jaar oud naar je wijst als je voorbij komt rijden. Kinderen van die leeftijd hebben nog geen besef van de waarden van geld, maar ze zien wel dat het hier om een bijzondere auto gaat.

eXTReMe Tracker